Én is elkezdtem szoftveres hûtéssel szórakozni, igaz én csak ventiszabályozással.. (Egyelõre... Igaz jófajta AMD-s C'n'Q technológia be van kapcsolva.)
A SpeedFan progival próbálkozom. Az alaplap szabályzóját kikapcsoltam, mert az felülírja a progit. 2 ventit tudok szabályozni, a többi igazán nem is számít, mert halkak. A házhûtõm, meg a procihûtõm most le van húzva 50%-ra. Nagyon jól mennek. Mostmár alig hallom a gépem. A hõmérsékletek pedig alig változtak. Kipróbáltam kevés idõre passzívan a procim. (Arctic Cooling Freezer64 van rajta...

) A hõmérséklete alig változott.. Szóval talán passzívan is elvinné. De gyakorlatilag semmi hangja nincs, így had forogjon, azért van...

Ami hangos (volt) az a házhûtõ volt. Az még most is hallható picit, de lentebb nem akarom venni, mert akkor már igen csak 30° fölött lennének a vinyóim. Az alaplapi vezérlésben az volt a rossz, hogy beállítottam egy értéket, amire levette a fordulatot. De nagyon keveset engedett, és nem szabályozta autómatán. Itt meg ha kap egy terhelést, tudja húzni. Talán az órajel csökkentéssel is megpróbálkozok, hátha kevesebbet enne a gép. (Non-stop megy...

) Nos hát ezek a tapasztalataim.
Eddig is prímán csicsikáltam a gép mellett, ezután lehet még jobb lesz...