Ugrás a tartalomhoz

Ha nem tudnál bejelentkezni, kattints ide.

Illesztõprogramok


  • Please log in to reply
62 válasz erre a témára

#1 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2008. december 21. 01:31

Illesztõprogramok

ALI
AMD: Régiek | AMD 7XX chipset |
INTEL
NVIDIA
SIS
ULI
VIA
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#2 bigzolo

bigzolo
  • Látogató

  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2009. február 4. 13:50

Tiszteletem uraim
a gondom az van egy inteldg31pr alaplapom azon van egy realtek integrált hankártyám .
Újra huztam a windowsomat sp2 van rajta ,futatom az alaplapi drivert ami tartalmazza a hankártya driverét is és nem tudom feltelepiteni...
hiba üzenetet ir ki illetve telepités után failed felirat található...
a rendszer eszközökben a hankártya mellet sárga felkiáltó jel található hang egyáltalán nincsen..
ha tudtok légyszi segitsetek...
köszi

#3 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. február 4. 13:56

Tisztelt Uram!

Úgy tűnik az Intel rendszeresen frissíti az alaplapjaihoz készült driver-eket: >>>Link<<<
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#4 bigzolo

bigzolo
  • Látogató

  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2009. február 4. 14:06

Köszi a gyors választ, de ezzel próbálkoztam elõször, és ezt sem engedi. sad.gif

Ezt írja ki telepítés közben: Realtek HD audio eszközmeghajtó telepítése sikertelen error code 0XE0000227

#5 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. február 4. 14:16

Az szép! Akkor formázz! Utána rakd fel az XP SP3-at.
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#6 bigzolo

bigzolo
  • Látogató

  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2009. február 4. 14:20

a vinyot megint szüzre???és telepitsem ujra a vindows??most töltöm az sp3

#7 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. február 4. 14:25

Jobb ötletem nincs. Még ha sikerülne is megtalálni a hibát az sokkal több idő lenne, mint egy újratelepítés.
Jah, és célszerű beleintegrálni a telepítőlemezbe az SP3-at. bulb.gif
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#8 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. február 4. 14:54

Intel Inf Driver sose tartalmaz Realtek drivert. Magyarul fogalmam sincs, mit telepítenél.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#9 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. február 4. 19:16

Egy szóval sem írta, hogy Inteles INF driver-t telepített. De talán ezzel kellett volna kezdeni. Lehet az audio is azért nem megy fel, mert hiányzik a chipset driver.
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#10 ptibi

ptibi
  • Látogató

  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009. március 14. 21:05

Sziasztok! Elnézést, ha nem a megfelelő topicba írok!
A gondom az, hogy vettünk egy használt gépet. Újra tettem az xp-t, és nem találok az alaplaphoz drivert.
Az everest szerint az azonosítója:02/12/2004/-pt800-8237-6a7l2m4dc-00, neve MSI MS-7042, ez utóbbi van az alaplapra is írva. A gondom az, hogy nem találok hozzá drivert, mert ugye azt nem adtak hozzá. annoyed.gif
Hallott valaki esetleg erről az alaplapról? A legnagyobb gondom vele, hogy nem tudom telepíteni a hangkártyáját (VIA AC'97 Enhanced, 7.1) Előre is köszönöm a segítséget!

#11 KeLa

KeLa
  • Törzstag

  • Hozzászólás: 1.155

Elküldve: 2009. március 14. 21:42

Erre nézelõdtél már?

Linkek
KeLa

#12 ptibi

ptibi
  • Látogató

  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009. március 14. 23:02

Lehet, hogy láma kérdés, de akkor ezt felrakhatom hozzá?

Szerkesztve KGigi által: 2009. március 14. 23:03


#13 KGigi

KGigi
  • Veterán

  • Hozzászólás: 10.903
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2009. március 14. 23:04

Ez Realtek. Neked VIA kell. Ott van a Googleben az is, csak kicsit lejjebb.
"Violence is the last refuge of the incompetent."  /I. Asimov/ | "A Windows tűzfal biztonsági okokból letiltotta a következő alkalmazás futását: Windows tűzfal."

#14 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. március 14. 23:09

Itt van. roll.gif

Az Everest mindent elmondott:
IDÉZET(ptibi @ 2009. március 14. 21:05) Üzenet megtekintése
02/12/2004/-pt800-8237-6a7l2m4dc-00

MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#15 ptibi

ptibi
  • Látogató

  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009. március 14. 23:12

Ezt már próbáltam egyszer feltenni, de kék háttér jött be és valami memória hibára hivatkozott. Próbáltam több félét is feltenni, de mindig ezt csinálta, vagy kikapcsolt.
Lehet vennem kell hangkártyát?


#16 KGigi

KGigi
  • Veterán

  • Hozzászólás: 10.903
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2009. március 14. 23:22

Az a valami lenne az érdekes.
"Violence is the last refuge of the incompetent."  /I. Asimov/ | "A Windows tűzfal biztonsági okokból letiltotta a következő alkalmazás futását: Windows tűzfal."

#17 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. március 14. 23:26

Service Pack 3 fent van? Chipset driver?
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#18 ptibi

ptibi
  • Látogató

  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009. március 15. 00:14

Csak Service Pack 2-m van.

Megint bejött a kék háttér: "A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt. stb. stb. " szerintem innen tudjátok fejből, semmi érdemlegeset nem ír, índítsam újra. Sajnos nem indul újra, valami sérült a Windows-ban. Már csinált hasonlót, újra kellett raknom az XP-t. Holnap megint az lesz annoyed.gif
Nem tettem fel chipset drivert, csak XP-t, mert azon a gépen nincs net, meg olyat még soha nem tettem fel.

#19 KGigi

KGigi
  • Veterán

  • Hozzászólás: 10.903
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2009. március 15. 00:17

Itt lenne az ideje.
"Violence is the last refuge of the incompetent."  /I. Asimov/ | "A Windows tűzfal biztonsági okokból letiltotta a következő alkalmazás futását: Windows tűzfal."

#20 ptibi

ptibi
  • Látogató

  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009. március 15. 18:13

Újra tettem az xp-t. A hangkártya telepítés után jött a már említett kék háttér a sablon szöveggel, kérdeztétek mi volt benne, nem tudom mond-e ez nektek valamit:
***STOP:0x0000007E (0XC0000005, 0xF7F5CA03, 0XF898C9D, 0xF898C6D0)

***sysaudio.sys-adress F7F5CA03 base at F7F56000, DATE

Remélem, nem írtam el.

Táp hiba miatt csinálhat ilyet? Nekem gyanúsan viselkedik, egy másik topicba leírom.

#21 KGigi

KGigi
  • Veterán

  • Hozzászólás: 10.903
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2009. március 15. 20:53

Fent van a chipset driver? Nincs felkiáltójeles vagy ismeretlen hardver az eszközkezelõben? Ez egyértelmûen szoftveres hiba.
"Violence is the last refuge of the incompetent."  /I. Asimov/ | "A Windows tűzfal biztonsági okokból letiltotta a következő alkalmazás futását: Windows tűzfal."

#22 ptibi

ptibi
  • Látogató

  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2009. március 16. 11:53

Persze hogy van felkiáltójeles hardver az eszközkezelõben, a multimedia vezérlõ meg ami hozzákapcsolódik:)
Nem igazán értek chipset-ekhez sem, ha letöltök a pt800-hoz egy chipset drivert, azt csak simán futtatom?
Az a baj, hogy a kérdéses gépen nincs internet.

És miért nem találok az alaplaphoz drivert? Az MSI honlapján semmi nincs errõl az alaplapról.


#23 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. március 16. 13:12

Próbáld meg ezt.

Ezen leírás szerint, ez a lap microATX-es, de ilyen formában sehol sem található meg az MSI honlapján, a VIA PT800/VT8237 Chipset -es alaplapok között.  huh.gif
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#24 karaffa00

karaffa00
  • Vendég

  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2009. május 3. 19:10

sziasztok
nekem egy nagy problémám van most ara szeretnék most választ kapni mert bajban vagyok most egy kicsit eladtam egy ASUS M2N - motherboard - ATX - Socket AM2 alaplapot gy 4800 procival és 2-1giga geil multra rammokal na az a lényeg hogy nem mennek a ramok dualban vagyis egymás mellet pedig nekem ugy ment tökéletesen bese kapcsol aszt mongya a vevö annoyed.gif na most ara szeretnék kérdést kapnni hogy vajon miért lehet ez a baj,a vevö ronthato e el valamit hogy nem jo??? és akkor most csak visza akarja csalnni  pénzét vag mégis micsiálhatya eszt???elöre is köszönöm a választ csak ha lehetne minél hamarab mert nem tok neki mit mondanni


Légy szíves a fórumon magyarul, de legfõképp helyesen írj! Javítsd ki a hozzászólásod! <PF>

#25 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. május 3. 19:24

Így van!  annoyed.gif

Különben meg valószínû, hogy nem azonos csatornán (azonos színû foglalatokban) használja a modulokat.
IPB kép
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#26 pufi1966

pufi1966
  • Vendég

  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2009. június 21. 21:03

Sziasztok! Elnézést, ha nem a megfelelõ topicba írok, de a súgó nyelvén nem beszélek.
Kalandvágyból vettem egy MS-6541 v1.0 alaplapot, valamilyen 2GHz-s processzorral. Hozzáértõ azt tanácsolta, hogy mielõtt kicserélem töltsek le hozzá drivert.  Kerestem is hozzá, de csak itt találtam:http://www.bioticaindia.com/ms-6541-ver-1-0.html. Regisztráltam, 2x is, de nem küldtek regisztráló e-mailt. Ez lenne az elsõ alaplapcserém. A segítséget elõre is köszönöm.  help.gif

#27 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. június 21. 21:08

Chipset, audio, network kell neked, típus alapján már könnyen találhatsz drivert.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#28 pufi1966

pufi1966
  • Vendég

  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2009. június 21. 22:39

Köszönöm a gyors választ. Esetleg lehetne egy kicsit szájbarágósabban? Még nem egyértelmü, hogy az oldalon hol keressem a hozzávalókat. Ha jól értem, akkor egyesével kell letõlteni?

#29 Heinrich

Heinrich
  • Látogató

  • Hozzászólás: 19
  • Lakhely:Hajdúböszörmény

Elküldve: 2009. június 22. 19:22

Sziasztok!

GigaByte 965P-DS3 rev.3.3 verziójú alaplapom van. Ezt felrakhatom én?

http://downloads.guru3d.com/Intel-Chipset-...nload-2315.html

Nem tudom kihámozni a listából, hogy jó ez nekem, vagy nem.

Szerkesztve Heinrich által: 2009. június 22. 19:24


#30 KGigi

KGigi
  • Veterán

  • Hozzászólás: 10.903
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2009. június 22. 19:26

Miért nem a Gigabyte oldaláról szeded le? Az egészen biztosan jó.
"Violence is the last refuge of the incompetent."  /I. Asimov/ | "A Windows tűzfal biztonsági okokból letiltotta a következő alkalmazás futását: Windows tűzfal."

#31 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. június 22. 19:30

Nyugodtan felrakhatja. De hogy ha valóban WHQL minősítést kapott ez a verzió, akkor fura, hogy nincs fent intel.com-on. hmm.gif
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#32 Heinrich

Heinrich
  • Látogató

  • Hozzászólás: 19
  • Lakhely:Hajdúböszörmény

Elküldve: 2009. június 22. 19:39

A GigaByte oldalán elég régi a Chipset driver, azért kérdeztem. Ez ami itt fent van sokkal újabb.
Kösz a válaszokat.

#33 HalálosHintalow

HalálosHintalow
  • Látogató

  • Hozzászólás: 98
  • Lakhely:Budapest, 4 ker.

Elküldve: 2009. október 24. 19:50

Sziasztok!

A következõ kérdésem lenne: adott egy konfig, amiben egy asus P5RD2-VM rev. 1.01g alaplap van, a tulajnak még én raktam össze pár éve, most újra kéne raknom, de a következõ probléma lépett fel:
Közvetlenül a windows felrakása után (tehát szûz rendszer, semmi nincs, ami bekavarhatna, SP3-as moddolatlan windows) az audio driver felrakásakor már a telepítés kezdetekor kiírja, hogy az adott hardwer nem mûködik a szoftverrel, ha volt fent más driver, akkor az uninstallja után indítsam újra a gépet.
Ezt az asus oldaláról leszedett ehhez a laphoz való driverrel csinálja.
Tanácstalan vagyok, szerintetek?
Esetleg tudtok ajánlani olyan programot, amivel a lapon lévõ hangchip mûködhet?

Köszönettel
"Több dolgok vannak földön s' égen..."

#34 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. október 24. 21:10

Ennél újabbat nem találtam. Ha így sem jó esetleg megpróbálhatod Windows 2000-el kompatibilis üzemmódba futtatni a driver telepítõjét.
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#35 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. október 24. 21:17

Esetleg a lapkakészletdriverrel kellene kezdeni, nem? Meg ki kellene próbálni Eszközkezelõbõl telepítve.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#36 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.233
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2009. október 24. 21:25

Azok nem elérhetőek az Asus honlapján. no.gif
Amúgy meg az északi híd: ATI RADEON XPRESS 200 a déli híd pedig: ULI M1575

Az eszközkezelőből való telepítés nem egy őrült ötlet, hátha ráharapna valamelyik *.inf fájlra, a kicsomagolt driver mappában. smile.gif
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#37 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. október 24. 21:30

Az XPRESS 200 driver (GART) fent van az AMD oldalán, az ULI itt található.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#38 HalálosHintalow

HalálosHintalow
  • Látogató

  • Hozzászólás: 98
  • Lakhely:Budapest, 4 ker.

Elküldve: 2009. október 24. 23:44

Köszönöm szépen a megoldásáradatot, napokon belül írok, hogy hogyan sikerült  biggrin.gif
"Több dolgok vannak földön s' égen..."

#39 Verdadero

Verdadero
  • Látogató

  • Hozzászólás: 61

Elküldve: 2009. november 19. 21:35

Sziasztok !

Olyan problemám lenne hogy szereztem egy gépet  Fujitsu Siemens alaplappal aminek 26361 w46 x 03   z2-03-36  elvileg a száma vagy neve ! Jelenleg Xp fut rajta de szeretném újratenni viszont nincsenek meg a driverek ! Próbáltam a hivatalos oldalon keresni hozzá de nem találtam semmit pedig elvileg fent kéne legyen ! Ha valaki tudna adni pontos linket honnan szedhetném le hozzá a drivereket azt nagyon megköszönném ! Meg még van egy olyan hogy raktam bele egy nagyobb procit és így indítás után ilyen hibával indul hogy watch not fund cpu loading vagy ilyesmi és azt írja fissítsem a biost ! Ha lenyomom a hiba jelentést szó nélkül viszi a procit és felismeri meg minden jó így nem értem ! emiatt érdemes biost frissíteni ? Jahh és akkor ha igen akkor biost honnan lehet szedni hozzá ?
Üdv Rob

#40 Temporary

Temporary
  • Törzstag

  • Hozzászólás: 1.793

Elküldve: 2009. november 20. 10:22

Keress egy "D" után négy számból álló azonosítót és arra keress rá: Peripherals / Mainboards
Én úgy találtam a tiéd D1170, de mindenképp nézz utána a gépben (matrica, vonalkód) vagy egy diagnosztikai programmal. Itt egy kis plusz információ (többek közt) a Fujitsu Siemens alaplapokról.

Minden számítógép-javítás, -építés alapja:  Keríts egy megbízható tápegységet!

#41 Verdadero

Verdadero
  • Látogató

  • Hozzászólás: 61

Elküldve: 2009. november 20. 15:17

Nagyon köszi Temporary !
Azt hiszem így már sikerül elõbbre jutni smile.gif
Ahha és itt a biosnál találtam 4.08 verziót az enyémen 4.06os van és pediglen ez az új bios frissíti hogy felismerje a p4 procikat ! Mindenesetre azonkívül hogy figyelmeztet hogy nem tudja a proci nevét a bios azért szó nélkül megy a vas ! Valami javaslat erre az esetre ? Ha jól megy hagyjam a fenébe vagy azért inkább frissítsem azt a biost ?

#42 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. november 20. 15:19

Nem nagy ördöngösség frissíteni, és egyébként sem biztos, hogy nem lesz gond abból, hogy félig-meddig ismeri fel, szóval frissítsd.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#43 Verdadero

Verdadero
  • Látogató

  • Hozzászólás: 61

Elküldve: 2009. november 20. 16:57

Okés akkor megcsinálom ! Kösz Pjotr

#44 Verdadero

Verdadero
  • Látogató

  • Hozzászólás: 61

Elküldve: 2009. november 21. 00:56

ÕÕÕ hát ilyet még nem csináltam de a hivatalos oldal annyit ír töltsük le a biost a program kiírja egy flopyra majd arról bootoljunk be és automata megcsinál mindent ! Ez ennyire baromi egyszerû lenne ?

#45 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. november 21. 07:07

Nem, át kellene nézni a szomszédba, van egy ehhez kapcsolódó topikunk is, érdemes lenne az elsõ hozzászólását meglesned.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#46 Pink0326

Pink0326
  • Látogató

  • Hozzászólás: 37

Elküldve: 2009. december 6. 14:57

Szevasz Pjotr!
két hete nov.21-én kerestelek grafikuskártya gondokkal. Mint grafikus kértem tõled tanácsot gépem lassusága miatt. Akkori ajánlatodat betartva alaplap, proci, ram vásárlás mellett döntöttem. Most az egyik szemem sír a másik nevet, mert ugyan a munkatempóm jelentõsen felgyorsult, de nem tudom feltelepíteni a HP C4280 nyomtatómat. A telepítés utolsó harmadában, amikor a gép újraindul, beáll a kék halál. Ha nem a saját lemezét, hanem a net-es drive-t használom akkor pedi ki sem tudok lépni, mert lefagy a gép. Ekkor a BIOS-ba lépve a boot eszközök között csak az usb-s nyomtatóm neve szerepel. Ha kihúzom a nyomtatót akkor minden rendben van. A múltkori segélykérésemkor megemlítetted, hogy a 450-es tápom nem biztos hogy az új konfigurációhoz elég lesz. Lehet hogy ehhez  köze lehet? Kérlek segíts!

#47 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. december 6. 15:00

  1. Taknyolt Windows-od van;
  2. Telepíted a drivert;
  3. Kékhalál;
  4. Vinyó leáll;
  5. BIOS-ba belépsz, nincs merevlemezed, mert még nem indult el;
És igen, trágya tápod van.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#48 Pink0326

Pink0326
  • Látogató

  • Hozzászólás: 37

Elküldve: 2009. december 6. 15:08

Szóval -  vázlatodat áttekintve - első nekifutásból telepítsem újra egy másik XP-vel, s ha fent áll még  probléma vegyek egy új tápot?

#49 Pjotr

Pjotr
  • Veterán

  • Hozzászólás: 9.775

Elküldve: 2009. december 6. 15:13

Ezt a kettõt egyszerre kellene meglépni.
MCTS: .NET Framework 4, Web applications

#50 Pink0326

Pink0326
  • Látogató

  • Hozzászólás: 37

Elküldve: 2009. december 6. 15:33

785GM-E51
AMD Athlon IIX3
2 Gb 1066 DDR3

és milyen tipus legyen ez a táp ha eddig ATX- s tápom volt?


0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó