Ugrás a tartalomhoz

Ha nem tudnál bejelentkezni, kattints ide.

Hangkártya probléma


  • Please log in to reply
20 válasz erre a témára

#1 Netuddki

Netuddki
  • Vendég

  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2008. június 11. 18:17

Sziasztok!
Van egy Asus P5B MX alaplapom integrált Realtek hangkártyával. Win XP Sp3 Os van a gépemen. A hangkártya  meghajtó programjának telepítésekor Hiba üzenetet kaptam : Nem lehet a HD audio eszközt telepíteni. Frissítettem új Bios-ra ,új hangkártya driver-re, stb . A hiba megmaradt. A Windows azt irja ki,hogy nincs eszközkezelõ telepítve. A félig feltelepült illesztõ program kezeli a hangkártyát a demo felületen .( effektek ,hangszín stb). Mi a probléma ? Hogyan tudnám rávenni az illestõprogramot ,hogy teljesen feltelepüljön? A Biosban engedélyezve van a kártya. Segítsetek !

#2 Bata László

Bata László
  • ex-PCW szerk.

  • Hozzászólás: 322
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2008. június 12. 15:34

A BIOS-ban szokott lenni egy másik beállítás is a hangkártyára vonatkozólag: milyen üzemmódban van az elõlapi hangcsatlakozás? Ennek az állapota alaposan befolyásolja a hangkártya mûködését.

#3 Thorgilis

Thorgilis
  • Vendég

  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2008. július 5. 14:17

Sziaztok! Nekem is ugyan az a problémám. sad.gif Csak azért írtam ide, hogy ha valahol megoldásra találna akkor a választ írja már ide is le légyszi .Az én problémá még annyival bővült, hogy az aida nem is tudja milyen az alaplapom. sad.gif A segítséget előre is köszönöm. smile.gif

#4 mango

mango
  • Vendég

  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2008. július 30. 12:01

Sziasztok!

Segítség kéne, úgy néz ki letöröltem a hangkártyát a gépemről. Valami ilyesmi neve volt, hogy VIA Vinyl.
Hogy tudok újra hozzájutni? Most nincs hangja a gépemnek. Az eszközkezelőben sárga kérdőjel van a Multimédiás audiovezérlő és az USB mellett. AZt írja nincsenek telepítve az illesztőprogramok.
Az alaplap: K8V SE Deluxe, és minden cd-m megvan amit kaptam hozzá, csak nem tudom mi a teendő.

Köszi minden segítséget, írhattok mail-ben is:

#5 Alex99

Alex99
  • Veterán

  • Hozzászólás: 3.765

Elküldve: 2008. július 30. 12:54

Akkor berakod az alaplap lemezét és telepíted. Nem bonyolult. smile.gif

Úgy is csinálhatod, hogy az Eszközkezelőben jobb katt a sárga kérdőjelre, majd illesztőprogram telepítése, vagy frissítése - nem tudom pontosan.

Úgy is csinálhatod, hogy a gyártó oldaláról töltöd le hozzá a drivert.

#6 mango

mango
  • Vendég

  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2008. július 30. 14:08

Szia!

Ezt mind próbáltam.
Beraktam a telepítő cd-t, azt írja, nem talál rajta megfelelő programot. Töltöttem le a gyártótól, win zip fájl-ban jött le, most nem tudom, hogy a telepítés befejezte után kell-e valamit csinálni vele, mert hang még mindig nincs.
De most már csak az USB vezérlő mellett van [sárga ?] az eszközkezelőben.

#7 fórumozó

fórumozó
  • Látogató

  • Hozzászólás: 25

Elküldve: 2008. augusztus 4. 15:42

Szervusztok!

Hangkártyám  és a hozzá tartozó driver azonosításával van problémám.

Egy külsõ hangkártya azonosítása során különbözõ programok (Everest, Sandra, Driver Scan, Driver Agent Plus, Belarc Adviser) kétfajta hangkártyát jelölnek meg.

1./ Creative Sound Blaster PCI 128 (Ensoniq 5880)
2./ Creative Audio PCI (ES1371, ES1373) (WDM)
Többségük a 2-es számú azonosítót hozza ki.
A 2-es számú kártyát azonosítja be a Rendszer>Hardver> Eszközkezelõ is.

Az a gondom, hogy a Creative kártyái között ezidáig nem találtam meg a fenti azonosítók alapján egyik típust sem (így a drivert sem).

Azt tudom, hogy a kártya nem éppen fiatal generációt képvisel, de az archív állományban sem sikerült még megtalálnom.
Ha tudtok valami információt a fentiekkel kapcsolatban, örömmel fogadom.


Üdvözlettel: fórumozó

#8 Alex99

Alex99
  • Veterán

  • Hozzászólás: 3.765

Elküldve: 2008. augusztus 4. 20:16

Nagyon egyszerű. Olyan programmal, ami le is tudja tölteni a megfelelő drivert hozzá megoldod. Nekem bevált.

Esetleg előfordulhat olyan is, hogy az Eszközkezelőből is tudod tölteni hozzá. (Illesztőprogram frissítése.)

#9 Chris1988

Chris1988
  • Vendég

  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2010. január 23. 01:53

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám hogy SoundMax Integrated Digital Audio integrált hangkártya van, és eddig kifogástalanul mûködött, most viszont egyes játékoknál néha másodpercekre is késhet a hang vagy akadozik olyanoknál is amiknél régen egyáltalán nem fordult ez elõ. Ezt a gépet úgy vettem meg egy ismerõsömtõl és nincs a hangkártyához telepítõ CD, szal gondolom ezekhez olyan nincs. Az oprendszerem már elég régóta nem lett úratelepítve mert túl sok az adat. Láttam hogy vannak külömbözõ letölthetõ programok a hangkártyához de mivel annyira nem értek ehez nem mertem velük kisérletezni nehogy valamit elcsesszek. Ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni. Válaszotokat elõre is köszönöm.

#10 Csaba_#

Csaba_#
  • Veterán

  • Hozzászólás: 4.248
  • Lakhely:Álmosd

Elküldve: 2010. január 23. 13:38

Én a helyedben mégiscsak elkezdeném archiválni azokat az adatokat, és újratelepíteném a rendszert. A hangkártyádhoz semmilyen szoftver nem kell -ha jót akarsz magadnak- csak a legújabb driver. Ha ennek ellenére sem jó, vegyél olyan hangkártyát, amihez még van rendszeres terméktámogatás.
"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?" /Mennyei Királyság/

#11 Chris1988

Chris1988
  • Vendég

  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2010. január 23. 19:51

Na igen, én is ettől féltem, de azt hiszem mostmár muszáj lesz újrarakni a gépem. Elötte még azért kipróbálom ezt a drivert lesz ami lesz, köszönöm a segítséget. smile.gif

Szerkesztve Chris1988 által: 2010. január 23. 19:51


#12 somsom

somsom
  • Vendég

  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2010. május 2. 18:31

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni a következõ problémámon? Magnókazettáról próbálok zenét bedigitalizálni, és miközben rögzítem a hangot az a fülhallgatómon rendesen sztereóban szól, viszont a felvett hangot visszahallgatva kétcsatornás monó -t kapok. Próbáltam jetAudio-val, Sound Forge 9.0-val, GoldWave-el, az eredmény ugyanaz.  Minden sztereóra van állítva, a magnódeck vonalkimenete a hangkártya vonalbemenetére kötve (mikrofonbemeneten is ugyanez a helyzet). Kábelgondot kizárom, mert akkor nem hallanám sztereóban, szóval a hangkártya megkapja a sztereo hangot, amit befelé a gépre kevert monóban ad. A hangkártyám Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1370), az alaplapom ASUS P5GC-MX.

A segítséget elõre is köszönöm.


#13 Batka0306

Batka0306
  • Látogató

  • Hozzászólás: 18

Elküldve: 2010. június 16. 09:28

Sziasztok!
Problémám a következő lenne: van nálam 1 laptop amiről a hangkártya "eltűnt". A kártya integrált Realtech AC97. Próbáltam az alaplapi cd-vel újratelepíteni de nem sikerült. Próbálkoztam Linux Live cd-vel indítani a rendszert de az sem ismertre fel a hangkártyát. Milyen programmal tudnám azt megállapítani, hogy a kártya hardware hibás e vagy vlmi szoftveres a gond? Mert ezek után arra gyanakszom, hogy hardware hiba lesz.
Segítségeteket előre is köszönöm.

#14 nagyjani

nagyjani
  • Törzstag

  • Hozzászólás: 1.323

Elküldve: 2010. június 16. 13:03

Ha egyáltalán nem látszik a hangkártya sehol, akkor alaplapi hiba lesz. Csak úgy nem szokott eltûnni semmi. Ha így van, akkor a szokásos hiba lesz, az északi, vagy déli híd (amd vagy intel) kezd "kipattogni" a helyérõl, és nem csatlakoznak egyes pci eszközök. Maga a hangchip nem lazul ki, mert kicsi ehhez, elég jól megmarad.
Azért csinálj egy bios frissítést mindenképpen, de ha tényleg nincs jelen, nem sok jóra számíthatsz.

#15 Batka0306

Batka0306
  • Látogató

  • Hozzászólás: 18

Elküldve: 2010. június 16. 17:21

Köszi, hát megpróbálom, bár szerintem sincs sok esély rá, h sikerül "megmenteni". Everest se jelzett az audio egységrõl semmilyen infót és mikor már a Linux Live sem ismerte meg ott már gyanús volt.
Egyébként van vlmi progi amivel meglehet állapítani, h üzemképtelen e a hangkártya? Van valami javaslatod?
De persze bárki javaslatát szívesen veszem.

#16 nagyjani

nagyjani
  • Törzstag

  • Hozzászólás: 1.323

Elküldve: 2010. június 16. 19:31

Ha az a helyzet amit írtam, akkor olyan mintha ott sem lenne a gépben. Everest megmutatja ha jelen van.

#17 Batka0306

Batka0306
  • Látogató

  • Hozzászólás: 18

Elküldve: 2010. június 18. 07:39

Köszönöm a segítséged, valószínû, hogy igazad van.

#18 DEXYKE87

DEXYKE87
  • Vendég

  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2010. december 21. 18:29

HELLÓ...

remélem jó helyre írok...

nemrég vettem "DELL STUDIO 1737" laptoppot...
feltelepítettem a Windows 7-est
a problémám az lenne, hogy a hangkártyának 2 kijövetele van, de egyszerre nem megy a kettõ
ezt nem lehetne valahogy megoldani???

próbáltam, hogy kapcsoljam be azt, amelyik nem megy, de ahogy bekapcsolom, kikapcsol az, amelyik éppen ment, keresgéltem, nincs olyan beálíttás valahól, ahól be lehet álíttani, hogy mindkettõ menjen egyszerre, de nem találtam semmit...

felmerült a kérdés: Miért van két kijövetel, ha nem müködnek egyszerre tongue.gif???
keresgéltem a neten, ide találtam... gondoltam megpróbálom, hátha okosabb leszek ani_wink.gif

#19 KGigi

KGigi
  • Veterán

  • Hozzászólás: 10.903
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 2010. december 21. 19:30

Csak annyira jó, hogy ha állandó hangszóró van csatlakoztatva, ne kelljen kihúzni, ha fejhallgatót akarsz bedugni. Egyébként vannak olyan hangkártyák, ahol be lehet kapcsolni, hogy mindkét kimenet egyszerre szóljon, de ezeknél az alap integrált kártyáknál ezt nem szokták beépíteni a driverbe.
"Violence is the last refuge of the incompetent."  /I. Asimov/ | "A Windows tűzfal biztonsági okokból letiltotta a következő alkalmazás futását: Windows tűzfal."

#20 Dave89

Dave89
  • Törzstag

  • Hozzászólás: 833

Elküldve: 2010. december 21. 21:00

Egyik haveromnak Dell Studio-ja van, õ is mondta, hogy a két "kimenet" közül egyszerre csak az egyik aktív.
XFX 9600GT 512MB @ 48SP :( - 2*1GB DDR2 800Mhz Kingmax  - Asus M2N-E - AMD AthlonX2 4600+ @2,4Ghz  || HP Compaq 8510p || pcworld.hu

#21 DEXYKE87

DEXYKE87
  • Vendég

  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2010. december 22. 21:29

kösz a válaszokat...
akkor ezzel a problémával kell éljek tongue.gif...


0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó